Læsernes modtagelse af Vølve

Læsernes anmeldelser, læsninger og reaktioner på Vølve har været overvældende! Vi bringer her et udvalg af modtagelserne, alle anonymiseret og alle med stor tak for jeres rørende ord <3

Jeg er lige blevet færdig med den her bog.
Tæt på 600 sider, og jeg vil ikke ud af den. Jeg blir nødt til at starte forfra med det samme.
Jeg kender ingen anden forfatter med en stemme som Andrea Hejlskovs. Rå, blid, sindsygt vidende, viis og ærlig på en måde, der væver sig ind i én til steder, man ikke vidste man havde, men som rammer et savn & en dyb genkendelse.
Bogen er en gendigtning af Vølvens spådom, om asatro, hekseri, kvindekraft og alt muligt andet.
Kæmpe anbefaling herfra. Jeg synes I skal købe den, og/eller lade Andrea selv læse den op for jer. Hendes fysiske stemme er nemlig også en kæmpe oplevelse.
"VØLVE" landede i formiddag hos mig på Samsø. Jeg er allerede i gang 6 kapitler inde, grebet af din historie og betaget af dens form og dit smukke sprog. Mange tak for alt det, du har på hjerte og deler så gavmildt af. Masser af roser og himlens stjerner til dig fra mig.
Igår lukkede jeg sommerferiens første bog, færdiglæst. Der er Andrea Hejlskovs Vølve. Jeg har båret denne tyksak fra den ene yderlighed til den anden, både hvad angår breddegrader og humør. Fra Bornholm til Rømø i al slags vejr. Som i kan se på nærbilledet er jeg en af dem der laver æselører, så jeg er altså en af dem der streger vigtige sætninger under i mine bøger. Sætninger som taler enten direkte til mit sind, sætninger der giver mig en stærk fysisk reaktion eller sætninger som inspirerede en storm af tanker i nye retninger eller retninger jeg måske ligefrem havde glemt jeg var på vej i. Jeg synes Andrea har skrevet en fuldstændig vidunderlig bog. For mig beskriver den, i sine personlige historier, det fremadskridende sprog og de mange virkeligheder, den ærlighed jeg søger, lever og savner i det arbejde livet er. Det nordiske spirituelle lag ligger som en let lærdom og knytter alle bogens tråde sammen og får det hele til at give den højere mening religion kan gøre for mennesket. Det er meget smukt. Det er et meget vildt stykke arbejde, der ligger i denne bog og det er en kvindes arbejde. Flere gange undervejs fnes jeg fordi jeg kom til at sammenligne den med Knausgaards arbejde, Espedals arbejde som jeg har læst og lidt trist nydt som en slags tilskuer der aldrig rigtig kunne være med og nu endelig kom der så en bog om arbejdet som jeg forstod i direkte linje, spejling og den fælles smerte som kvindekønnet deler. Er denne bog så kun for kvinder? Nej da. Denne bog er for alle der gerne vil ruskes af et blottet hjerte, en skarp hjerne og en fremragende fortæller. At alle der læser denne bog vil lære mere om kvindens kampplads, er den store gave. Historisk stor, vil jeg driste mig til at skrive.Tak Andrea og ikke mindst Shëkufe Tadayoni Heiberg der har udgivert den på sit forlag Uro. Bogen findes også som lydbog, hvis man er mere til den slags, oplæst af Andrea selv. Forsat god sommer
                                    
Jeg er 1/5 del inde i Andrea s bog og har grædt i stride strømme under asketræet. Kender de sorte huller, angsten, kvindekraften der råber på en, modet, overlevelseskraften, tilfældighederne der river en rundt, flugttrangen, modet og nødvendigheden i forandring, troen, de åndelige vejledere der taler strengt til en` og en masse andet.
Jeg læser langsomt og grundigt, så intet går til spilde.
Tak Andrea for dit mod og din ordmagi.
Love
Kære Andrea
Jeg elsker din vildskab, din visdom og din humor. Tak for “Vølve”.
Hvilken kraftanstrengelse.
Den er smuk og fantastisk - som du
LOVE and GRATITUDE
Jeg læser Vølve af Andrea Hejlskov for tiden.
Det, at jeg overhovedet læser, er i sig selv noget af en bedrift. Jeg tror, det kan tælles på lige godt én hånd, hvor mange bøger jeg har læst, siden jeg begyndte at oversætte for mere end 10 år siden. Men jeg har fulgt Vølves tilblivelse en lille smule her på Facebook, og jeg vidste fra starten, at den ville jeg købe.
Og jeg må altså sige, at jeg ikke tror, jeg har haft så fantastisk en læseoplevelse, siden jeg som ung læste Hestenes Dal, som jeg stadig elsker højt, bruger som opslagsværk og tager noter fra.
Men Vølve ...! Jeg bliver fuldkommen opslugt, og ordene vækker en dyb, dyb genklang i mig, som jeg ikke helt tror, jeg forstår endnu.
Jeg bøjer mig i støvet!
Andrea - den der “støttegruppe for læsere af Vølve” håber jeg, bliver en realitet.
Den har åbnet mig på en måde, intet har gjort før.
Den skal samtales om!
Den skal udfolde sig i kvinders (og mænds) bevidsthed.
Ordene skal integreres og spredes, omformuleres og gås i dybden med.
Jeg er fyldt op af den, og har oplevelser, der til stadighed fylder mere på , jeg kan ikke bære dette alene - jeg sprænges!
Ordene vil flyde, de vil ud, de vil virke, de vil forandre
Jeg har nu hørt bogen til ende....
Tak, Andrea, bare tak 
For dit mod, dit arbejde og dit væsen.
Jeg er blevet færdig med VØLVE. Jeg ville gerne have haft mere end de 600 sider, har næsten fået abstinenser.
Tak Andrea Hejlskov. Verden er bedre nu.
Denne her! Jeg græder, ler, trækker vejr, holder det, ruskes, husker og udvider mig, på repeat...Og er kun lige begyndt! 
Tak Andrea, for at vække kornmarksboere som mig selv til, at også Nordens, og endda Danmarks kvinder endnu og altid løber med ulve, naturen, kraften, fortællingerne og magien.
Tak, for vævstråde, i mig og i os - Tak, for at skrive og sige det ordløse og det usagte - Og for at gøre det usynlige synligt. Lad de, der har ører høre, og de, der har øjne se.
 Tak ❤
#Mustread
Wauw Andrea Hejlskov 💚💚💚 Jeg er nærmest ord- og åndeløs af din kraftfulde beretning. Du bryder tabuer, broer og samfundsnormer, og på stærkeste vis hylder du moderskabet og hidkalder kvindekraften, så det fornemmes fra livmoderens dybde til hårrøddernes sitren.
Jeg er endnu kun nået til tiden i Sorø... før du fandt din ravstemme, før Kindir, fællesskabet, træffene og den grønne kappe med broderi, men har frameldt mig de næste dages forpligtelser og vil svælgende nyde de resterende 7/8 af bogen.
Hulker mig igennem dine ord. Det er de vigtigste ord jeg nogensinde har læst! 
Tak for at være modig. Tak for at gå i opløsning. Tak for at være menneske i denne tid. Tak for at være kærligheden tro. Bare tak, Andrea
Andrea! Jeg har kun læst 60 sider, men jeg er helt væltet bagover!! Rystet i min grundvold. Berørt. Forslået. Øm. Fortryllet! Det kommer til at tage mig tid at læse den, for den går lige ind i mig og skal bearbejdes. I sandhed magisk 🔥. Tak! Jeg kommer også til at slå noget op på SoMe om den på et tidspunkt! Det er stensikkert. Hold kæft du er vild og modig og stærk! Alt det du tør i skriften og magter i livet! Kram
Det er længe siden jeg har læst en bog, og endnu længere siden, at en historie har gjort indtryk på mig. Men denne fortælling! - Jeg har drømt om den om natten og tænkt på den om dagen, den er så vild og stærk, men samtidig så modig og sårbar, at jeg har svært at finde de rette ord at sætte på den. Fortællingen er afbalanceret på en sådan måde, at jeg både kan genkende elementer fra mit eget liv eller hverdagen, samtidig med at dele af historien er så ekstrem, at jeg knap kan forestille mig det i fantasien. Og dertil kommer, at formuleringerne får min hjerne til at veksle fuldstændig gnidningsfrit mellem symbolsk fortolkning og bearbejdning af bogstavelige fakta, ganske uanfægtet af hvad der rent faktisk er virkelighed - Og jeg et vild med det, jeg elsker den balancegang, den alsidighed og de mange lag der dermed er at finde i denne bog.
                                       
Dette er en bog man vanskeligt kan slippe. Vil dog absolut anbefale lydbogsversionen, især da Andrea selv har indlæst den, hvilket giver et utroligt ægte indtryk af en fortælling. Hudløs ærlig, skevet i et fængslende sprog. Læseren kommer med alle steder, selv fra sygesengen på den lukkede.
Jeg mangler de sidste 100 sider. Det bliver et tab at blive færdig med Vølve. Den er vitterlig en magisk handling. Jeg er fuld af respekt og taknemlighed. Vi har jo manglet din bog. Vi mangler den viden om hvor vi kommer fra og hvad vi er formet af. Andre blikke på kvindelighed. Andre typer erfaringer. Den oprindelighed, som er gået tabt og som du så fantastisk, vedholdende og modigt skriver frem. Det er en kraftpræstation og -manifestation. Jeg er vild med den. Blottelsen, sårbarheden, styrken, vildskaben og kærligheden. Tusind tak. Den føles som en game changer.
Omkring hvert syvende år læser jeg en bog (og jeg læser mange bøger) der ændrer hele mit blik på verden, og at være i verden. Det gør denne bog. Det er ærgerligt jeg kun kan læse den første gang, en gang. 
- Mia-Nelle Drøschler

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept mere information

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies

Luk