Kurv 0

Forlaget Uro er et nyt dansk forlag for grafisk litteratur. Du kan se de seneste udgivelser herunder:

I have my heart in my mouth af Johanne Helga Heiberg er en cut-up graphic novel. Teksten stammer fra Louise Bourgeois skrifter og samler en fortælling om kunstnerens møde med en edderkop.

Æg er en fortælling om moderskab og en søgen efter et kvindeligt cyklisk sprog at beskrive moderskabets erfaringer med. Det er en stille lytten til cellers deling og en vred længsel efter stærke kvindefællesskaber.

Æg er Shekufe Heibergs anden digtsamling.

Frugt & grønne sager er et digtkatalog over 25 forskellige frugter og grøntsager, oplistet alfabetisk og illustreret hver især. Skrevet og tegnet af Shekufe Heiberg

.

4 digte fra Iran giver en smagsprøve på Hoda Hadadis sansemættede digte og illustrationer. En større samling af hendes digte og illustrationer udkommer til efteråret 2018 på Forlaget Uro

Børneudgaven af Frugt & grønne sager er et hæfte med 26 børnerim om agurken, atiskokken, bananen, tomaten, ærten og alle deres venner. Skrevet og tegnet af Shekufe Tadayoni Heiberg

Håbets natur er en grafisk fortælling med et erotisk omdrejningspunkt. Fortællingen udspiller sig mellem et kinesisk par, hvor kvinden føler parrets tosomhed truet af en anden kvinde. Skrevet og tegnet af Anne Skamstrup Heiberg

.

Dear Frida er en graphic novel om den nybagte mor og kunstner J og hendes idol Frida Kahlo, fortalt gennem breve og tegninger af Johanne Helga Heiberg Johansen

Kommende udgivelser

og DEN STORE FLUGT er Andrea Hejlskovs anmelderroste roman fra 2011 om en moderne familie der trækket stikket og flytter ud i den nordsvenske skov, for at starte forfra.

.

Fortællingen om Bahram af Hamid Tadayoni er et lyrisk epos, inspireret af den persiske mytologis guder og helte. Værket er skrevet på persisk i 10 akter der fortæller historien om den unge gud Bahram.

En pakke cigaretter af Johanne Helga Heiberg er en tegnet og cut-uppet samtale med Tove Ditlevsen der bliver bedt om at forklare forhold omkring sit liv og sin død.

 

udkommer
oktober 2018

Jeg tænker på et hjem – iranske digte 2018 er en omfattende samling af Hoda Hadadis digte og dertilhørende smukke illustrationer. Digtene kredser om det nære og naturlige i livet.

Udkommer
oktober 2018

Et presset blad fra kærlighedens blomsterkrans er Mette Uldals debut som graphic novel forfatter. Det er en tegnet fortælling om hullet i hegnet, om det vi fik med, og det vi giver videre.

Udkommer
oktober 2018

Bjerget der ville rejse et dejligt sted hen Børnebog af Hoda Hadadi om bjerget som ville ud se verden, selvom træerne, skyerne, fuglene og engene sagde at det var umuligt.

.

udkommer
efterår 2018

Tegnet bog af Signe Parkins (titel og forside, ikke fastsat) er en bog fuld af Signe Parkins vidunderlige tegninger af mangfoldige kvinder der udvider vores blik på kvindens anatomi og væren.

 

Mød Uros forfattere

anne skamstrup heiberg portræt

Anne Skamstrup Heiberg billedkunstner

johanne portræt

Johanne Helga Heiberg graphic novel forfatter

photo_2016-10-26_23-40-54

Hoda Hadadi Digter, illustrator

shekufe

Shekufe Tadayoni Heiberg digter, illustrator

Skærmbillede 2018-08-21 kl. 10.20.31

Omid Shams digter

Andrea Hejlskov forfatter